Forside lydudlejning

Skal jeg vælge aktive eller passive højtalere?

Vil du gerne finde ud af, hvilke typer af højtalere du skal bruge til din næste fest? Om det skal være aktive eller passive højtalere? Hvad end du er gammel eller ny indenfor lydbranchen eller blot ønsker et godt musiksystem, er det vigtigt at kende forskel på dine højttalere. Det er især vigtigt, når du skal beslutte dig for, hvad der er bedst opfylder dine behov. I dag kan de fleste købe højttalere, men det er nemmere at leje et par højtalere til et enkelt arrangement. Det giver større fleksibilitet og bedre lyd. Læs mere om, hvordan du finder de bedste højtalere til dit arrangement.

Skal jeg vælge aktive eller passive højtalere?

Forskellen på aktive og passive højtalere

En passiv højttaler skal bruge strøm fra en ekstern strømkilde (en forstærker). En aktiv højttaler har derimod en indbygget forstærker og behøver derfor kun et signalkabel og et strømkabel.

En passiv højttaler drives af én forstærker og bruger et delenetværk mellem forstærkeren og enhederne til at fordele signalet til de nødvendige frekvensområder.

Fordelen ved en aktiv højttaler er, at kablet er meget kort, da forstærkeren er lige ved siden af højttalerkomponenterne – lange kabler kan resultere i både strøm- og signaltab. Den anden fordel er, at producenten kan fremstille en forstærker, der passer nøjagtigt til den enkelte højttalerenhed.

Hvordan ved du, om det er aktive eller passive højtalere?

Der er en hurtig måde at kontrollere, om de højtalere du har købt eller lejet er aktiv eller passive. En aktiv højttaler skal have en hovedindgang.

Skal jeg vælge aktive eller passive højtalere?

Den aktive højtaler ovenfor har én hovedindgang til strøm to andre til signalkabler (XLR-kabler) som sættes i en mixerpult, Computer, telefon eller en anden enhed. Den har ydermere en skærm, så man kan se, hvor mange decibel og spænding højtaleren spiller med.

Her kan du se, hvor let det er at tilslutte en aktiv højtaler:

Passive højtalere bruges til personlig brug i hjemmet

Passive højttalere, der er drevet af en ekstern strømkilde, er hovedsageligt beregnet til at afspille musik på en behagelig måde og bruges mere til personlig lytning. Nogle gange er passive højttalere også designet på en sådan måde, at deres lyd passer bedre til noget musik end andet.

Bruger du flere passive højtalere i et stort lyd-setup, er det hovedsageligt fordi du gerne vil have mange forskellige

Brug aktive højtalere til både en større og mindre fest

Det allerbedste ved en aktiv højtaler er, at du kan koble aktiv højtaler direkte på en lydkilde. For eksempel kunne det være en PC, telefon eller tablet, hvorefter du kan høre musik. Hvis du ønsker et lydsystem med få kabler og minimalt besvær, som samtidig er kompakt, skal du overveje at anskaffe dig aktive højttalere.

Aktive højtalere har flere forstærkere indbygget

Aktive højtalere har flere fordele. Normalt indeholder de ikke kun en effektforstærker, men flere forstærker. Både en forstærker til den indbyggede subqoofer, diskanten og (hvis den er tilgængelig) en til mellemhøjttaleren. Denne fordeling af forstærkere resulterer i en mere hårdtslående, kraftig og mere præcis dynamisk respons. Det skyldes, at subwooferen, der kræver masser af kræfter til dens bastoner og lilletromme kicks, ikke bruger al den energi og strøm fra de andre lyde i højtaleren – som det ville være i en passiv højttaler. En passiv højtaler drives af én forstærker til alle dele af højttaleren.

Har du dedikerede effektforstærkere til hver højttaler, gør det også lettere at opbygge Crossovers i topkvalitet. En Crossover er typisk den frekvens, hvor dine højtalere holder op med at spille, og hvor din subwoofer begynder at spille. Det er delefilter, der filtrere mellem dine forskellige effekter.

De aktive kredsløb i den aktive højtaler kan således bruges til at opnå en skarpere overgang mellem de forskellige toner i højtaleren. Dette reducerer overlapningen mellem woofer, mellemhøjttaler og diskant, hvilket resulterer i et klarere og mere detaljeret lydbillede.

LejAnlæg har mange forskellige aktive højtalere, som du kan bruge til fest

Udlejning af kæmpe kulgrill

Bliv klar til grillfest i haven

Lej en stor grill eller gas grill til din næste havefest, vi garantere succes.
Vi har alt til festen, også når den skal foregå i haven. Vi elsker lange sommernætter, god musik, hygge, fest med grillmad. Skal du være vært for den næste store begivenhed i familien, og brænder du for og imponere dine gæster, så hjælper vi dig gerne. Vi har mange års erfaring i udlejning af fest udstyr til diverse havefester lige fra studenterfest, svendegilde, fødselsdag, børnefødselsdag, konfirmation, bryllup, privatfest osv. vi ved hvad der virker!

Vi elsker og hjælpe! Benyt dig af vores gratis telefonsupport, ring på 48 16 30 36.


Er du ikke bleg for og lave maden selv til de lidt større fester i haven, så skal maden naturligvis laves på grillen. Så skal der hygges i haven med kolde drinks, fadøl, latter og smil er det altid et sikkert hit og tænde op i grillen. Det er snart et alle mands eje at have en Weber grill i haven, og er arrangementet også under 10 personer fungere den helt optimalt. Men nærmer arrangementet sig derimod over 10 personer begynder det og knibe med pladsen. Vi har gennem en længere årrække haft stor succes ved udlejning af store grille til mellem 12-24 personer. Vores store grill kan dække alle typer grill fester, lige fra burgere til helstegt pattegris.
Kul og grillbriketter har hver sine fordele og bidrager til en fantastisk smag, men ønsker du og undgå røgen fra den store grill, har vi gennem en årrække haft stor succes med udlejning af gas grill. Lejer du en gas grill til dit næste arrangement beholder du den gode grill smag samt en mindre oprydning, det er smag og behag og valget er helt op til dig!

Vi køre lige nu med sommerrabat på vores store grill, så slå til nu og anvend rabatkoden “Grill”, så trækker vi 20% fra beløbet, god fest!

Lej nu her: Lej en stor grill.

Vælg lyseffekter til festen

Guide: Lysudlejning og leje af lys til fest

Lys til ungdomsfester

I forbindelse med ungdomsfester er lyset meget vigtigt. Når du skal leje lys til ungdomsfesten kan vi rådgive dig ret hurtigt. Vores favoritter er nemlig samlet i ungdomsfest pakken sammen med et godt anlæg. Men der er også mulighed for at samle dine egen pakke med lys. Vores favoritter til de unge er

Lys til voksenfest og lignende

Lej diskokugle!

Diskokuglen er noget af det fedeste og giver en festlig stemning – når der er discokulge er der ingen der er i tvivl om at der skal være fest og hygge. Derfor er det et af vores foretrukne valg af effekt til både firmafester, bryllupper og meget andet. Problemet med diskokugler er at de skal op og hænge. Når du lejer den får du et stativ med, men desværre er det ikke altid det kønneste med et stort stativ, så hvis du kan hænge den i loftet er det at foretrække.

Lyseffekter

Med almindelige lyseffekter får du også en spændende effekt og du kan være sikker på at det nok skal hjælp til med at få dine gæster på dansegulvet. Når du skal sparke festen igang kan en eller to lyseffekter gøre forskellen – lige når du har skruet lidt op på de store højtalere tændes lyseffekterne – så er festen igang. Hvis musikvalget er rigtigt er det en sikker vinder i forhold til at få dine gæster ud og danse. Så lej et par lyseffekter med til musikanlægget, så bliver festen en endnu større succes.

Lyspakker – det sikre valg

Vi har lavet en række pakker med lys som gør det nemt for dig at vælge lyset til din fest. Pakkerne er baseret på antal gæster så du blot skal vide hvor mange i bliver og derfra nemt kan vælge en passende pakke med lyseffekter. Lad vores mange års erfaring med udlejning af lys og lyd hjælpe dig med at vælge – du bliver ikke skuffet og der er samtidig en god rabat på disse pakker :)

 

konference højtalere

Højtalere til konference og tale

Hermed en guide til valg af højtalere når der skal laves konferencer mm.

Store eller små højtalere?

Når der skal holdes tale handler det ikke om at skaffe de største og mest kraftige højtalere. Faktisk kan store højtalere med kraftig bas gøre mere skade end gavn. Sagen er at store højtalere har tendens til en mere uklar lyd med dårligere mellemtone idet bas og mellemtone bliver leveret af en enhed med et stort areal. Rent teknisk betyder det at de mindre vibrationer som skaber mellemtonen i de højere lag vil blive uklar. 6-10″ er generelt de bedste højtalere til at gengive tale i større forsamlinger.

Hvor mange små højtalere?

Men derved ikke sagt er man skal hvile på at leje to små professionelle højtalere. Det er kritisk at afgøre hvor langt lyden skal bevæge sig inden den rammer den bagerste modtager. Alt over 15 rækker af gæster kræver mere end et sæt højtalere. Du kan ikke skyde meget mere end 10-15 meter før lyden begynder at være uklar. Dette løses nemt med et sæt ekstra højtalere og nogle lange kabler. Men bemærk at du kun kan gøre dette med et ekstra sæt, efter det har du for stor forsinkelse i lyden og et nyt problem opstår.

– Skal du lave tale for mere end 200 pers. er det tid til at tage fat i os på telefonen:)

Pakketilbud til konference-anlæg

Sådan vælger du højtalere til fest

Højtalerudlejning – valg af højtalere til fest!

Er du i tvivl om hvilke højtalere du skal bruge til dit arrangement? Her er en nyttig guide til dig der skal leje højtalere!

Skal du leje højtalere til fest?

Små højtalere til fest

Hos LejAnlæg synes vi det er mest nyttigt at prøve at beskrive hvilke højtalere du skal leje ud fra hvor mange gæster der er til din fest. Det betyder at vores antal personer beskriver hvor mange festglade og dansende personer anlægget rækker til. Men 0-30 personers højtalere vil naturligvis aldrig kunne levere en solid bas, der er tale om 10″ basenheder, hvilket er fint til en fest i stuen, eller en lille svingom på en restaurant eller i festlokaler. Dog er det stadig langt fra 30-50 personer højtalere, hvor du lejer 12″ eller 15″ – afhængig af hvad du skal bruge det til. De mindre 10″ ligger på ca. 200 watt per højtaler mens 12/15″ er på ca. 400watt. Det gør en enorm forskel for, hvordan bassen opleves.

Store anlæg til fest

I de store anlæg fra 50 personer og op er forskellen at der hører bundkasser til. Også kaldet sub-woofer. Disse enheder er meget kraftige på antal watt. De leverer kun bas og lidt mellemtone, hvorfor det kan være svært at høre dem spille, men det kan mærkes når man skruer op! Den hørbare lyd er primært leveret fra de mindre højtalere, mens bassen kommer fra disse enheder. Ved at tilføre mere bas bliver der en mere fuldkommen og kraftfuld lyd. Det er bedre at danse til. Derfor kan man sagtens vælge et af de helt store anlæg selvom der er tale om en mindre fest med få gæster – men i små rum kan det blive meget intenst med så kraftig bas!