Find den rigtige røgmaskine

Find den rigtige røgmaskine

 Sådan finder du den rigtige røgmaskine

Røgmaskiner er for fede. Der er ingen tvivl om, at de skaber en ekstra effekt!

Valg af røgmaskine til udlejning

Du ved sikkert allerede at du skal bruge en røgmaskine, men hvilken type!? – Vi har udlejet alt fra små kompakte røgmaskiner til store kraftige med mange tusinde kubikmeter i timen. Erfaringen viser, at der er en maskine, der står testen, vi anbefaler ganske simpelt den samme røgmaskine hver gang – det er den rigtige røgmaskine. Uanset hvor kedeligt det kan lyde så har erfaring vist at de største maskiner er ubrugelige for langt størstedelen af vores kunder. Der er en størrelse røgmaskine der har vundet alle tests og som vi selv bruger til alt fra små fester i stuen til store gymnasiefester. – Til de store gymnasiefester tager vi gerne 2-3 maskiner med.

Røgen i en røgmaskine

Røgen der kommer ud af en røgmaskine er røgvæske, der er blevet varmet op af en generator i røgmaskinen. Når røgvæsken har noget en bestemt temperatur, og du trykker på knappen, sendes røgen ud som slørende damp.

To myter om røget i en røgmaskine

 • Røgen farlig for mennesker og dyr? Nej røgen er ikke farlig.

Der er tale om ufarlige mineralsk olie som ikke skader dig.

 • Det sætter sig i væggene som almindelig tobaksrøg? Nej.

Idet der ikke brændes noget af (ingen tobak), vil det, uanset hvor meget du prøver at fedte stuen til med røgvæske, ikke lykkes dig at få røgen til at sætte sig i væggen. Heller ikke blot ved at leje og bruge maskinen 2-5 gange om året.

 • Går din røgalarm i gang af en røgmaskine?: Nej.

Din røgalarm går ikke i gang af en røgmaskine. Vi har dog hørt historier fra DJs på LejAnlæg, der havde været i meget små rum, hvor udluftningen ikke var god. Der startede røgalarmen, men det er i meget få tilfælde. Vi råder jeg til at have en konstant udluftning til jeres fest.

De tekniske detaljer

Overordnet er der en masse tekniske ting, som du skal holde øje med. Her er nogle af de mest almindelig ting du kan holde med:

 • Hvor meget røgvæske, der kan være i røgmaskinen?
 • Hvor mange m3 røg, maskinen kan skabe?
 • Hvor mange watt røgmaskinen bruger?

Jo mere røgvæske, der kan være i røgmaskinen, desto mere røg kan den producere. Det betyder ikke, at røgen, den producerer, er tættere, men det er udelukkende i spørgsmål om mængden af røg. En mindre røgmaskine kan godt producere tættere røg, fordi den producerer mere røg pr. m3, fordi dens ikke rækker så langt ud i rummet. Større røgmaskiner har derfor typisk en flere watt, da de skal kunne varme mere røgvæske op.

Stil dig selv disse spørgsmål inden du finder den rigtige røgmaskine

Vær opmærksom på at jo flere watt røgmaskinen har, desto mere røgvæske kan den fordampe, men det kræver også mere strøm. Vurder derfor følgende spørgsmål:

 • Hvor meget røg pr. m3 skal du have?
 • Hvor meget røgvæske skal du bruge?
 • Skal du have flere røgmaskiner end én?

Duft eller farve i røgmaskinen

Vi har i perioder tilbudt mulighed for at få røgvæske med duft i væsken, det kan lade sig gøre, men i praksis er det de færreste der synes om det. Vi anbefaler ikke dufte i røgen, men ved bestilling i god tid kan det stadig lade sig gøre. Med hensyn til farvet røg er der ofte kunder der spørger efter det. DET FINDES IKKE – naturligvis kan du farve røg, men det gør man ikke, det sætter sig på vægge, gulve osv. Hvis du vil have nogle fede farver i røgen kan du bruge farvet lys og det anbefaler vi! Se blandt andet vores LED-lyseffekter eller nogle af de andre lyseffekter.

Mangler du stadig nogle informationer til at finde den rigtige røgmaskine?

Er du stadig i tvivl om, hvad for en røgmaskine du skal finde? LejAnlæg står altid klar til at give dig mere viden og gode råd om røgmaskiner og hvilke der passer godt til fest. Hvis du skal leje en røgmaskine, har vi to modeller, som enhver fest kan få brug for. Du kan leje dem i op til fem dage for et samlet fast beløb – uden yderligere omkostninger.

Forside lydudlejning

Skal jeg vælge aktive eller passive højtalere?

Vil du gerne finde ud af, hvilke typer af højtalere du skal bruge til din næste fest? Om det skal være aktive eller passive højtalere? Hvad end du er gammel eller ny indenfor lydbranchen eller blot ønsker et godt musiksystem, er det vigtigt at kende forskel på dine højttalere. Det er især vigtigt, når du skal beslutte dig for, hvad der er bedst opfylder dine behov. I dag kan de fleste købe højttalere, men det er nemmere at leje et par højtalere til et enkelt arrangement. Det giver større fleksibilitet og bedre lyd. Læs mere om, hvordan du finder de bedste højtalere til dit arrangement.

Skal jeg vælge aktive eller passive højtalere?

Forskellen på aktive og passive højtalere

En passiv højttaler skal bruge strøm fra en ekstern strømkilde (en forstærker). En aktiv højttaler har derimod en indbygget forstærker og behøver derfor kun et signalkabel og et strømkabel.

En passiv højttaler drives af én forstærker og bruger et delenetværk mellem forstærkeren og enhederne til at fordele signalet til de nødvendige frekvensområder.

Fordelen ved en aktiv højttaler er, at kablet er meget kort, da forstærkeren er lige ved siden af højttalerkomponenterne – lange kabler kan resultere i både strøm- og signaltab. Den anden fordel er, at producenten kan fremstille en forstærker, der passer nøjagtigt til den enkelte højttalerenhed.

Hvordan ved du, om det er aktive eller passive højtalere?

Der er en hurtig måde at kontrollere, om de højtalere du har købt eller lejet er aktiv eller passive. En aktiv højttaler skal have en hovedindgang.

Skal jeg vælge aktive eller passive højtalere?

Den aktive højtaler ovenfor har én hovedindgang til strøm to andre til signalkabler (XLR-kabler) som sættes i en mixerpult, Computer, telefon eller en anden enhed. Den har ydermere en skærm, så man kan se, hvor mange decibel og spænding højtaleren spiller med.

Her kan du se, hvor let det er at tilslutte en aktiv højtaler:

Passive højtalere bruges til personlig brug i hjemmet

Passive højttalere, der er drevet af en ekstern strømkilde, er hovedsageligt beregnet til at afspille musik på en behagelig måde og bruges mere til personlig lytning. Nogle gange er passive højttalere også designet på en sådan måde, at deres lyd passer bedre til noget musik end andet.

Bruger du flere passive højtalere i et stort lyd-setup, er det hovedsageligt fordi du gerne vil have mange forskellige

Brug aktive højtalere til både en større og mindre fest

Det allerbedste ved en aktiv højtaler er, at du kan koble aktiv højtaler direkte på en lydkilde. For eksempel kunne det være en PC, telefon eller tablet, hvorefter du kan høre musik. Hvis du ønsker et lydsystem med få kabler og minimalt besvær, som samtidig er kompakt, skal du overveje at anskaffe dig aktive højttalere.

Aktive højtalere har flere forstærkere indbygget

Aktive højtalere har flere fordele. Normalt indeholder de ikke kun en effektforstærker, men flere forstærker. Både en forstærker til den indbyggede subqoofer, diskanten og (hvis den er tilgængelig) en til mellemhøjttaleren. Denne fordeling af forstærkere resulterer i en mere hårdtslående, kraftig og mere præcis dynamisk respons. Det skyldes, at subwooferen, der kræver masser af kræfter til dens bastoner og lilletromme kicks, ikke bruger al den energi og strøm fra de andre lyde i højtaleren – som det ville være i en passiv højttaler. En passiv højtaler drives af én forstærker til alle dele af højttaleren.

Har du dedikerede effektforstærkere til hver højttaler, gør det også lettere at opbygge Crossovers i topkvalitet. En Crossover er typisk den frekvens, hvor dine højtalere holder op med at spille, og hvor din subwoofer begynder at spille. Det er delefilter, der filtrere mellem dine forskellige effekter.

De aktive kredsløb i den aktive højtaler kan således bruges til at opnå en skarpere overgang mellem de forskellige toner i højtaleren. Dette reducerer overlapningen mellem woofer, mellemhøjttaler og diskant, hvilket resulterer i et klarere og mere detaljeret lydbillede.

LejAnlæg har mange forskellige aktive højtalere, som du kan bruge til fest

Speaker tilbudspakke

Hvis du skal holde en tale til en reception, eller hvis du arrangerer et kursus eller noget lignende, hvor du eller en anden har brug for at blive hørt og tale en stor forsamling op, har vi den perfekte løsning til dig, så du slipper for at slide stemmebåndet op!
 

Bliv hørt!

Vi tilbyder nu denne speaker-pakke som er ideel til mange slags arrangmenter – og du får den til en rigtig fordelagtig pris. Prisen er nemlig kun 695,- og det er endda for hele molevitten. Det vil sige, at du for dette beskedne beløb både får

 • et sæt aktive højtalere – det vil sige højtalere der ikke behøver en forstærker – de skal blot tilsluttes en stikkontakt.
 • en mixer, hvor du kan styre alt lige fra lydstyrke til ekko.
 • en mikrofon med stativ – og du får endda lov selv at vælge om du vil have mikrofonen med eller uden ledning. Dog anbefaler vi, at du tager én med ledning, hvis du ikke er så teknisk anlagt, da de trådløse godt kan være lidt svære at tilslutte.
 • samt mulighed for at netværke efterfølgende, da du ikke har haft behov for at råbe og dit stemmebånd derfor er intakt.

Speaker tilbudspakke

Service i særklasse

Vi garanterer, at enhver kan finde ud af at sætte denne mikrofon-foranstaltning, for udstyret er nemlig ikke henvendt til tech-nørder, og det er derfor designet til at være brugervenligt og let at sætte op – selv for de, der skal have hjælp til at skifte en el-pære.

Skulle du alligevel betvivle din tekniske snilde, tilbyder vi naturligvis et lynkursus i opsætningen, når du afhenter pakken. Så er du i hvert fald på den helt sikre side. Denne ekstra service får ingenlunde budgettet til at ramle, fordi du får den nemlig helt uden ekstra beregning!

Vi er nemlig ikke tilfredse, før du er det, og det er derfor vi kan bryste os af at være blandt dem, der yder markedets bedste kundeservice. Så lej dit speaker-sæt hos os, og vær sikker på, at det hele fungerer som det skal!

Speaker tilbudspakke

 

Professionelt PA-anlæg

100-200 personer 1

Solid lyd

God, solid lyd fra et ordenligt anlæg er for en fest, hvad Arsenge Wenger er for Liverpool. Så uanset om du holder bryllup, firmafest, havefest eller bare en vild housewarming, så er det her anlæg sagen! Tillad os at præsentere dig for et effektmonster af et anlæg, der med sikkerhed kan spille lokaler op med en kapacitet på op til 400 mennesker: Vores professionelle PA-anlæg!

Med det her monstrøse anlæg har du lyd og lufttryk nok til at få 200-400 sæt fødder i bevægelse! Og har du ikke brug for 400 dansende gæster, er dette anlæg også ganske velegnet til at levere stemningsfuld baggrundsmusik til alle slags arrangementer.

diskoteksudstyr lejanlæg logo

Alt inkluderet

Med i pakken får du alt hvad du skal bruge: 2 store festhøjtalere, der hver især er udstyret med en 15″ basenhed, og som leverer 100 watt diskant og mellemtone, akkompagneret af hele fire enorme 18″ seperate basenheder. Der er altså tale om et anlæg, der virkelig magter at flytte nogle seriøse mængder luft, og som er klar til at banke derudaf længere tid, end du og dine gæster har energi til. Priesn inkluderer også alt hvad du har brug for af strøm- og tilslutningskabler samt stativer til højtalerne.

Brugervenligt som bare pokker

Anlægget er så brugervenligt, at selv den mest HIFI-handicappede festabe uden problemer klarer sig igennem opsætning og tilslutning, og samtidig får du stor alsidighed, idet du bliver budt på mange tilslutningsmuligheder. Således er det både muligt at tænde op under den her effektfulde herlighed med iPod, computer, mikrofon og DJ-udstyr.

Lyder det interessant? Så klik her. Vi lover, at du ikke bliver skuffet, og vi lader dig beholde anlægget hele weekenden uden meromkostning, så tømmermændene kan blive plejet uden stress over at anlægget skal leveres tilbage.

 

pinspot til discokugle

Har du lys på spejlkuglerne?

shutterstock_73149079

Hvis du har en discokugle, men mangler et supergodt spotlys til den, så har vi lige havd du har brug for. Dette professionelle pinspot fra Stairville vil med garanti være en succes, hvis du skal have belyst en discokugle. Og det er der flere årsager til.

For det første er spottets lysvinkel meget smal – spottet giver nemlig kun en “plet” på 30 cm i en afstand af 4m. Det vil altså sige, at du uden problemer kan gemme det her pinspot væk i god afstand fra kuglen uden at hele loftet bliver oplyst og ødelægger den hyggelige stemning.

For det andet er spottet ikke begrænset sit kun at kunne oplyse discokugler, idet spottet også er ideelt til grundlæggende belysning i fx bar -eller loungeområder, og med mulighed for at anbringe farvehætter eller folie foran lampen vælger du selv, hvilken farve din belysning skal have.

Derudover har vores pinspot låseindstillinger, der gør det muligt at tilpasse vinklen på spottet, så du får den rette vinkel. Samtidig risikerer du ikke, at lyskeglen retter sig mod andet end discokuglen, for låseindstillingerne sikrer også, at spottet forbliver i vinkel.

Samtidig kan du have dette spot kørende med god samvittighed – både over for din økonomi og over for miljøet. Pinspottets strømforbrug er nemlig lavt, idet spottet anvender en PAR-36 6V/30W pære.

 

Mål: 150 x 120 x 115mm

Vægt: <1kg inklusive transformator og stik.

Farve: Sort

Transportabel mobilhøjtaler der sparker bagdel!

shutterstock_105953978

Det danske sommervejr er forrygende i øjeblikket og lægger i den grad op til udendørsarrangementer. Der er dog den ulempe ved at rykke festlighederne udenfor, at der ikke altid er en stikkontakt i nærheden – men vi har en løsning!

Hvad gør du så, når du skal spille op til fest i haven, din gamle morfar skal holde en tale i teltet eller din lille niece i parken skal vise, hvad hun har fået ud af sin sangundervisning? Så fyrer du bare op for vores batteridrevne mobilhøjtaler!

Batteridrevet højtaler 1

Med vores transportable højtaler fra det anerkendte mærke Alesis får du en alsidig højtaler, der leverer solid lyd uanset om det er Diplo eller din bedstefars røst du fyrer op for, og med en batterilevetid på 12 timer kan denne kraftfulde djævel levere superlyd hele aftenen og natten med.  Der er mulighed for tilslutning af alskens enheder, for højtaleren er på toppen udstyret med en dock til iPhone 4, og er du den lykkelige ejer af en 5’er skal du ikke fortvivle, for der er også mulighed for tilslutning via minijack-stik, måske bedre kendt som AUX-stik. Sidst, men ikke mindst kan du også tilslutte mikrofon. 

Kort sagt er der altså her tale om et stykke yderst alsidigt teknologi, der stensikkert vil bidrage til at dit arrangement bliver en succes. Du kan eventuelt kombinere den mobile højtaler med en lækker gasgrill eller en kæmpegrill, så du kan fodre dine gæster med grillede lækkerier.

Ønsker du at gå all-in på lydsiden og holde en rigtig fest, hvor der virkelig skal spilles igennem, kan vi også tilbyde en løsning, hvor du får to kraftfulde tophøjtalere samt en generator til at drive monstrene. Denne pakke kan du læse mere om her. 

LED-lampe, lyseffekt og røgmaskine - 3 sikre vindere!

LED-lampe, lyseffekt og røgmaskine – 3 sikre vindere!

Tilpas din lys opsætning efter dit publikum, det betyder alt!

Vi har mange års erfaring i udlejning af lys udstyr til alle type fester, lige fra børnefødselsdage til store firma- og gymnasiefester. Erfaringen viser, at lysshowet er blandt en af de vigtigste faktorer til at ramme målet om at holde en uforglemmelig fest. Med et stramt budget er det let og komme til og undervurdere lys opsætningen, men det behøver ikke at koste en formue for et enestående lysshow. Vi har mange års erfaring af udlejning af lys udstyr bag os, vi ved hvad der virker. En af de vigtigste erfaringer viser sig at valget af lyseffekterne skal være målrettet efter dit publikum, det betyder alt.

3 sikre vindere. LED-lampen, lyseffekten og røgmaskinen

LED-lampe. Vi kender den alle sammen, den er et “must” til et flot og farverigt dansegulv. LED-lampen er også kendt som en parlampe med kun et tilhørende farvefilter, men LED-lampen er meget mere! LED-lampen består af 7 kraftige led lamper, som sammen lyser dansegulvet op i alle de flotte farver, rød, grøn, gul og blå. Den er helt klart en sikker vinder til alle fester.

Lyseffekt. Lysseffekten er garanteret en sikker vinder til alle fester fra fødselsdage til bryllupper. Lyseffekten skaber farverige figurer på dansegulvet og er med til at få alle gæster op af stolen og ud på dansegulvet!

Røgmaskine. Vi kender alle sammen røgmaskinen og dens fantastiske effekt til at fyre op under dansegulvet. Kvalitets røgen fra røgmaskinen fylder dansegulvet, og er med til at gøre lyset fra lyseffekterne endnu kraftigere. Røgmaskinen er et “must” til et endestående lysshow og er dermed bestemt en sikker vinder.

Vælg lyseffekter til festen

Guide: Lysudlejning og leje af lys til fest

Lys til ungdomsfester

I forbindelse med ungdomsfester er lyset meget vigtigt. Når du skal leje lys til ungdomsfesten kan vi rådgive dig ret hurtigt. Vores favoritter er nemlig samlet i ungdomsfest pakken sammen med et godt anlæg. Men der er også mulighed for at samle dine egen pakke med lys. Vores favoritter til de unge er

Lys til voksenfest og lignende

Lej diskokugle!

Diskokuglen er noget af det fedeste og giver en festlig stemning – når der er discokulge er der ingen der er i tvivl om at der skal være fest og hygge. Derfor er det et af vores foretrukne valg af effekt til både firmafester, bryllupper og meget andet. Problemet med diskokugler er at de skal op og hænge. Når du lejer den får du et stativ med, men desværre er det ikke altid det kønneste med et stort stativ, så hvis du kan hænge den i loftet er det at foretrække.

Lyseffekter

Med almindelige lyseffekter får du også en spændende effekt og du kan være sikker på at det nok skal hjælp til med at få dine gæster på dansegulvet. Når du skal sparke festen igang kan en eller to lyseffekter gøre forskellen – lige når du har skruet lidt op på de store højtalere tændes lyseffekterne – så er festen igang. Hvis musikvalget er rigtigt er det en sikker vinder i forhold til at få dine gæster ud og danse. Så lej et par lyseffekter med til musikanlægget, så bliver festen en endnu større succes.

Lyspakker – det sikre valg

Vi har lavet en række pakker med lys som gør det nemt for dig at vælge lyset til din fest. Pakkerne er baseret på antal gæster så du blot skal vide hvor mange i bliver og derfra nemt kan vælge en passende pakke med lyseffekter. Lad vores mange års erfaring med udlejning af lys og lyd hjælpe dig med at vælge – du bliver ikke skuffet og der er samtidig en god rabat på disse pakker :)

 

konference højtalere

Højtalere til konference og tale

Hermed en guide til valg af højtalere når der skal laves konferencer mm.

Store eller små højtalere?

Når der skal holdes tale handler det ikke om at skaffe de største og mest kraftige højtalere. Faktisk kan store højtalere med kraftig bas gøre mere skade end gavn. Sagen er at store højtalere har tendens til en mere uklar lyd med dårligere mellemtone idet bas og mellemtone bliver leveret af en enhed med et stort areal. Rent teknisk betyder det at de mindre vibrationer som skaber mellemtonen i de højere lag vil blive uklar. 6-10″ er generelt de bedste højtalere til at gengive tale i større forsamlinger.

Hvor mange små højtalere?

Men derved ikke sagt er man skal hvile på at leje to små professionelle højtalere. Det er kritisk at afgøre hvor langt lyden skal bevæge sig inden den rammer den bagerste modtager. Alt over 15 rækker af gæster kræver mere end et sæt højtalere. Du kan ikke skyde meget mere end 10-15 meter før lyden begynder at være uklar. Dette løses nemt med et sæt ekstra højtalere og nogle lange kabler. Men bemærk at du kun kan gøre dette med et ekstra sæt, efter det har du for stor forsinkelse i lyden og et nyt problem opstår.

– Skal du lave tale for mere end 200 pers. er det tid til at tage fat i os på telefonen:)

Pakketilbud til konference-anlæg

Sådan vælger du højtalere til fest

Højtalerudlejning – valg af højtalere til fest!

Er du i tvivl om hvilke højtalere du skal bruge til dit arrangement? Her er en nyttig guide til dig der skal leje højtalere!

Skal du leje højtalere til fest?

Små højtalere til fest

Hos LejAnlæg synes vi det er mest nyttigt at prøve at beskrive hvilke højtalere du skal leje ud fra hvor mange gæster der er til din fest. Det betyder at vores antal personer beskriver hvor mange festglade og dansende personer anlægget rækker til. Men 0-30 personers højtalere vil naturligvis aldrig kunne levere en solid bas, der er tale om 10″ basenheder, hvilket er fint til en fest i stuen, eller en lille svingom på en restaurant eller i festlokaler. Dog er det stadig langt fra 30-50 personer højtalere, hvor du lejer 12″ eller 15″ – afhængig af hvad du skal bruge det til. De mindre 10″ ligger på ca. 200 watt per højtaler mens 12/15″ er på ca. 400watt. Det gør en enorm forskel for, hvordan bassen opleves.

Store anlæg til fest

I de store anlæg fra 50 personer og op er forskellen at der hører bundkasser til. Også kaldet sub-woofer. Disse enheder er meget kraftige på antal watt. De leverer kun bas og lidt mellemtone, hvorfor det kan være svært at høre dem spille, men det kan mærkes når man skruer op! Den hørbare lyd er primært leveret fra de mindre højtalere, mens bassen kommer fra disse enheder. Ved at tilføre mere bas bliver der en mere fuldkommen og kraftfuld lyd. Det er bedre at danse til. Derfor kan man sagtens vælge et af de helt store anlæg selvom der er tale om en mindre fest med få gæster – men i små rum kan det blive meget intenst med så kraftig bas!