Kunsten at grille en bøf

shutterstock_104728283

Sommeren er over os, og det samme er sommerfesterne under åben himmel med grill og godt selskab, som vi har længtes efter hele vinteren. Står du og skal holde en sommerfest med bøffer fra grillen og hvad der dertil hører, og har du brug for vejledning til, hvordan man steger en bøf til perfektion, har vi her samlet de bedste råd samt videregivet nogle af vores egne erfaringer. 

Inden du griller
Tag kødet ud af køleskabet i god tid inden du skal grille, gerne 1-2 timer før, så det kan opnå stuetemperatur inden du smækker det på din store, professionelle grill. Dette skal du gøre for at undgå, at dine grillbøffer bliver brændt uden på inden det opnår den rette kernetemperatur.
Dernæst skal du sørge for at salte kødet i god tid også – brug en lille teskefuld salt. Nu genkalder du måske det gamle husmorråd, der siger, at salt trækker saften ud af kødet, og at man derfor ikke bør salte kødet før til allersidst. Men rent faktisk viser nyere forskning (ja, der forskes åbenbart i grillbøffer), at kødet mister mindre saft under grillning, hvis det er saltet på forhånd, og at bøfferne derfor på denne måde samlet set er mest saftige.
shutterstock_104728283 (1)
Mens du griller
Hvis du gerne vil opnå en lækker grillskorpe og den lækre rosafarve fra en mediumstegt grillbøf, anbefales det, at du griller bøffen i 1 minut pr centimeter på begge sider ved høj varme – det vil sige tæt på kullene. Er din bøf 3 centimeter tyk, skal den således grilles 3 minutter på den ene side og 3 minutter på den anden side. Hvis du er rigtig fancy og griller med termometer, skal bøfferne være 45 grader for rare, 55 for medium og 65 grader for well done. Derudover er bøffernes tykkelse vigtig – især når du griller. Vi anbefaler, at dine grillbøffer er minimum 2 cm tykke, da det ellers er svært både at opnå den lækre grillskorpe og den optimale kernetemperatur. Endelig bør grillbøfferne have en god fedtmarmorering, da det giver en rigtig lækker smag.

Når du har grillet
Når du har grillet bøfferne på din grill, skal du sørge for, at bøfferne når at hvile i nogle minutter inden du serverer dem.  Så holder bøfferne nemlig bedre på den smagfulde saft, og du og dine gæster kan nyde en lækker, saftig bøf. Mens du venter på, at bøfferne har trukket, kan du byde dine gæster på en forfriskende og iskold slush ice med en af vores slush ice maskiner. Velbekomme!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar