Find den rigtige røgmaskine

 Sådan finder du den rigtige røgmaskine

Røgmaskiner er for fede. Der er ingen tvivl om, at de skaber en ekstra effekt!

Valg af røgmaskine til udlejning

Du ved sikkert allerede at du skal bruge en røgmaskine, men hvilken type!? – Vi har udlejet alt fra små kompakte røgmaskiner til store kraftige med mange tusinde kubikmeter i timen. Erfaringen viser, at der er en maskine, der står testen, vi anbefaler ganske simpelt den samme røgmaskine hver gang – det er den rigtige røgmaskine. Uanset hvor kedeligt det kan lyde så har erfaring vist at de største maskiner er ubrugelige for langt størstedelen af vores kunder. Der er en størrelse røgmaskine der har vundet alle tests og som vi selv bruger til alt fra små fester i stuen til store gymnasiefester. – Til de store gymnasiefester tager vi gerne 2-3 maskiner med.

Røgen i en røgmaskine

Røgen der kommer ud af en røgmaskine er røgvæske, der er blevet varmet op af en generator i røgmaskinen. Når røgvæsken har noget en bestemt temperatur, og du trykker på knappen, sendes røgen ud som slørende damp.

To myter om røget i en røgmaskine

  • Røgen farlig for mennesker og dyr? Nej røgen er ikke farlig.

Der er tale om ufarlige mineralsk olie som ikke skader dig.

  • Det sætter sig i væggene som almindelig tobaksrøg? Nej.

Idet der ikke brændes noget af (ingen tobak), vil det, uanset hvor meget du prøver at fedte stuen til med røgvæske, ikke lykkes dig at få røgen til at sætte sig i væggen. Heller ikke blot ved at leje og bruge maskinen 2-5 gange om året.

  • Går din røgalarm i gang af en røgmaskine?: Nej.

Din røgalarm går ikke i gang af en røgmaskine. Vi har dog hørt historier fra DJs på LejAnlæg, der havde været i meget små rum, hvor udluftningen ikke var god. Der startede røgalarmen, men det er i meget få tilfælde. Vi råder jeg til at have en konstant udluftning til jeres fest.

De tekniske detaljer

Overordnet er der en masse tekniske ting, som du skal holde øje med. Her er nogle af de mest almindelig ting du kan holde med:

  • Hvor meget røgvæske, der kan være i røgmaskinen?
  • Hvor mange m3 røg, maskinen kan skabe?
  • Hvor mange watt røgmaskinen bruger?

Jo mere røgvæske, der kan være i røgmaskinen, desto mere røg kan den producere. Det betyder ikke, at røgen, den producerer, er tættere, men det er udelukkende i spørgsmål om mængden af røg. En mindre røgmaskine kan godt producere tættere røg, fordi den producerer mere røg pr. m3, fordi dens ikke rækker så langt ud i rummet. Større røgmaskiner har derfor typisk en flere watt, da de skal kunne varme mere røgvæske op.

Stil dig selv disse spørgsmål inden du finder den rigtige røgmaskine

Vær opmærksom på at jo flere watt røgmaskinen har, desto mere røgvæske kan den fordampe, men det kræver også mere strøm. Vurder derfor følgende spørgsmål:

  • Hvor meget røg pr. m3 skal du have?
  • Hvor meget røgvæske skal du bruge?
  • Skal du have flere røgmaskiner end én?

Duft eller farve i røgmaskinen

Vi har i perioder tilbudt mulighed for at få røgvæske med duft i væsken, det kan lade sig gøre, men i praksis er det de færreste der synes om det. Vi anbefaler ikke dufte i røgen, men ved bestilling i god tid kan det stadig lade sig gøre. Med hensyn til farvet røg er der ofte kunder der spørger efter det. DET FINDES IKKE – naturligvis kan du farve røg, men det gør man ikke, det sætter sig på vægge, gulve osv. Hvis du vil have nogle fede farver i røgen kan du bruge farvet lys og det anbefaler vi! Se blandt andet vores LED-lyseffekter eller nogle af de andre lyseffekter.

Mangler du stadig nogle informationer til at finde den rigtige røgmaskine?

Er du stadig i tvivl om, hvad for en røgmaskine du skal finde? LejAnlæg står altid klar til at give dig mere viden og gode råd om røgmaskiner og hvilke der passer godt til fest. Hvis du skal leje en røgmaskine, har vi to modeller, som enhver fest kan få brug for. Du kan leje dem i op til fem dage for et samlet fast beløb – uden yderligere omkostninger.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar